В Україні судитимуть колишнього телеведучого-зрадника

Київська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього українського телеведучого.

Його підозрюють у державній зраді та виправданні збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними правоохоронців, до 2014 року підозрюваний працював ведучим на українських телерадіоканалах. Під час Революції Гідності він був ведучим на київському «Антимайдані». Пізніше він переїхав жити до Москви, де почав працювати на російському державному телеканалі. Зазначається, що чоловік висвітлює події в Україні у вигідному для кремля ракурсі.

У своїх виступах у ЗМІ та публікаціях у месенджерах, він підтримує керівництво рф та початок військових дій в Україні. У соціальних мережах він дискредитує чинну владу України, її представників та рішення, формує негативний імідж країни на міжнародній арені. Крім того, його повідомлення містять заклики до захоплення України.

У зв'язку з цим його підозрюють у держзраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, героїзацію її учасників (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 43 КК України).

Ймовірно, мова йде про телеведучого Юрія Кота, який з 2014 року проживає на території держави-агресора та активно прославляє «русский мир».

Нагадаємо, наприкінці листопада СБУ повідомила про підозру у держзраді ексміністру освіти Дмитру Табачнику.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ провела обшуки у Мураєва та його соратників: вилучили гроші та зброю (фото)