В Україні відкрили 830 кримінальних проваджень за фактом колабораціонізму

Ігор Клименко, голова Нацполіції України, розповів, що за статтею про колабораційну діяльність відкрито вже 830 кримінальних проваджень. Таку цифру він назвав в інтерв'ю «НВ».

За словами начальника поліції, 1355 людей вже отримали підозри, а до суду скерували 55 проваджень. Серед можливих колаборантів є і місцеві депутати, і колишні правоохоронці. 

«А є такі люди, які відверто симпатизували рф, чекали «рускій мір». Це пов’язано було і з пропагандою, яку нав’язували багато років російські засоби масової інформації, та й деякі політичні партії, які функціонували на території нашої держави», — зазначає Клименко.

Голова Нацполіції також розповів, що найбільше злочинів, пов'язаних із війною, зафіксували на території Київської, Луганської, Дніпропетровської, Донецької областей та Херсону. 

Нещодавно правоохоронці викрили мережу російської агентури, яку координував радник так званого «голови Криму» Аксьонова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила агентів кремля, серед яких працівники Кабміну та Торгово-промислової палати (відео)