В Україні вперше винесли вирок за депортацію цивільного населення з Криму

В Україні вперше винесли вирок за депортацію кримчан з тимчасово окупованого півострова. Голова Армянського міського суду отримала заочно 10 років ув’язнення. Її визнали винною у порушенні законів та звичаїв війни.

Про це 5 квітня повідомив Офіс генерального прокурора України.

«Служба безпеки спільно зі слідчими Нацполіції зібрала беззаперечні докази вини окупаційної «судді», яка сприяє примусовому видворенню кримчан з території тимчасово захопленого півострова», — йдеться у повідомленні.

Засудженою є колишня українська суддя, яка після окупації півострова добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. За це ворог призначив її очільницею так званого «Армянського міського суду Республіки Крим».

Перебуваючи на «посаді», вона ухвалювала незаконні рішення щодо депортації мирних жителів за нібито відсутність документів і недотримання «правил перебування» на захопленій території.

Зокрема, з 2014 року вона ухвалила «судові» рішення щодо насильницької депортації за межі Криму понад 20 місцевих жителів. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До нового пакету санкцій ЄС потрапили відповідальні за депортацію українських дітей — Боррель

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До нового пакету санкцій ЄС потрапили відповідальні за депортацію українських дітей — Боррель