В Україні вже тестують пілотну версію проєкту для цифрового рекрутингу до ЗСУ

Проєкт цифрового рекрутингу до Збройних сил України перебуває на завершальній стадії. Спільно з деякими військовими бригадами вже провели кілька бета-тестувань з пошуку пілотів для дронів.

Про це заявив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

За його словами, оскільки зараз у роті ударних дронів зростає потреба в операторах, то пілотну версію проєкту запустять саме на напрямку ударних БпЛА. Зараз завдяки бета-тестуванню випробовують процес і зворотний зв'язок від охочих вступити до ЗСУ і мобілізуватися саме у цю роту.

За допомогою цифрового рекрутингу охочим мобілізуватися пояснюватимуть, ким вони зможуть працювати, як саме відбуватиметься навчання, які бойові завдання вони виконуватимуть і скільки грошей зможуть за це отримати.

«Тому що є багато міфів про те, що ти відразу потрапиш в окоп, якщо тебе мобілізують. Ми будемо пояснювати, що якщо ти мобілізуєшся через цей проєкт, то ти мобілізуєшся саме в роту ударних дронів», — каже міністр цифрової трансформації.

Він додав, що цей проєкт можливо масштабувати не тільки на напрямку ударних безпілотників. Хоча навіть зараз його реалізувати складно, каже Федоров, адже потрібно «перебудовувати систему» на таку, де немає ТЦК.

Нагадаємо, раніше в Міноборони затвердили п'ятирічну концепцію реформування військової кадрової політики.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Мобілізація» стала словом року в Україні: які ще були претенденти
Рекрутинг не замінює мобілізацію, служитимуть не тільки ті, хто хочуть — Міноборони