В Україні з 18 липня повістки почнуть розсилати поштою

Український уряд затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Повістки до ТЦК почнуть надсилати через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, тобто з 18 липня.

Згідно з документом, резервісти та військовозобов'язані протягом 60 днів після оголошення мобілізації зобов'язані уточнити свої облікові дані через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК за місцем свого перебування або місцезнаходження.

Після завершення цього терміну, якщо громадянин не повідомив ТЦК реальну адресу, йому надішлють повістку через «Укрпошту». У випадку, якщо за останньою відомою військкомату адресою особа не проживає, далі відкриватиметься шлях до заочних штрафів, відкриття виконавчого провадження і стягнення коштів або майна.

Повістка вважатиметься врученою, якщо зафіксовано відмову її отримання або відсутність військовозобов'язаного за адресою проживання. У разі відмови від отримання повістки, поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доправляє громадянина до ТЦК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У «Резерв+» за два дні оновили свої дані 260 тис. військовозобов’язаних — Міноборони