В Україні заарештували літак, який власник планував передати окупантам — ДБР
ДБР

Суд арештував літак, який власник-колаборант планував передати окупантам після захоплення ними південних областей.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак АН-140-100. Це повітряне судно належить його компанії та перебуває на підконтрольній Україні території.

Наразі на літак накладено арешт. В подальшому його планують передати Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Сам колаборант після початку повномастабного вторгнення втік до Криму. Там він почав співпрацювати з представниками держави-агресора. Бізнесмен планував налагодити авіабізнес й на тимчасово окупованих територіях України.

«При цьому він сподівався, що «руський мір» пошириться на всі південні та східні області України», — зазначили в ДБР.

Колаборант також запевнив окупантів, що домовиться з бізнес-партнерами про передачу ще трьох літаків компанії, які наразі перебувають в рф.

Крім літака, під час обшуків в одному з офісів підприємства правоохоронці викрили колцентр. Зараз його перевіряють на можливий зв’язок з незаконною діяльністю підприємця. Крім того, за місцем його проживання виявили предмети з радянською символікою, пропагандистські флаєри та газети рф.

Чоловіку заочно повідомили про підозру за колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ДБР повідомило про підозру зраднику, який керує ППО окупантів у Криму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила агента рф, який «наводив» дрони-камікадзе Shahed-136 на Одещині (фото)