В Україні заарештували майно ексдепутатата Держдуми рф на 1 млрд грн

В Україні заарештували майно колишнього депутата держдуми рф від «Единой россии» на 1 млрд грн.

Зазначають, що виявили дев’ять підприємств, які діяли на території нашої країни, повідомляє Бюро економічної безпеки.

«Зокрема було викрито компанію, яка займається видавничою діяльністю та виробництвом паперових виробів в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Слідством встановлено, що службові особи ухилилися від сплати податку на прибуток та земельного податку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету понад 132 млн грн», — йдеться в повідомленні

Крім того працівники компанії у 2019-2021 роках, купували автомобілі, приміщення, та іншу нерухомість, яка перебувала у власності іншої компанії та була під заставою у банку, за заниженими цінами.

Також виявили, що один з комбінатів в Україні протягом тривалого часу перерахував кошти компанії під виглядом поворотної фінансової допомоги. Загальна сума переказів становила понад 129 млн грн.

“Такі дії були спрямовані на приховування походження коштів, тобто їх фактичну легалізацію. Як виявилось, ці компанії пов’язані між собою», — зазначили у БЕБ.

Загалом, заарештували 25 об’єктів нерухомого майна компанії та комбінату. Їх орієнтовна вартість становить понад 1 млрд грн.

За даними видання «Економічна правда», йдеться про Володимира Крупчака, який був власником Київського картонно-паперового комбінату.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні заарештували активи Газпрому, Роснєфті і Росатому на 2,1 млрд грн