В Україні запрацює інформаційна система донорства «єКров»: деталі
Unsplash

В Україні запрацює інформаційно-комунікаційна система донорства крові «єКров». Вона допоможе спростити й упорядкувати збір крові.

Про це повідомили у МОЗ.

Зазначають, що адміністративні процедури та виробничі процеси у сфері донорства крові та її компонентів будуть працювати автоматизовано.

До складу системи входитимуть функціональні модулі та реєстри, що дозволять узагальнити повну інформацію щодо здійснення донацій, проведення окремих видів обстеження, планування та моніторингу.

«Гарантування безпеки і якості донорської крові та компонентів крові  —  євроінтеграційні зобов’язання України. Можливості системи дозволять мати своєчасну і достовірну інформацію про потреби крові, а також моніторити запаси крові на національному та регіональному рівнях», — сказала заступниця глави МОЗ з питань цифровізації Марія Карчевич.

У відомстві додають, що у системі «єКров» функціонуватимуть кілька публічних реєстрів, зокрема й ті, що зараз розробляють на платформі «Дія.Engine».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скасування 3 групи інвалідності: пояснюємо, чи це правда