В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca південнокорейського виробництва
Getty Images

20 квітня в Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca південнокорейського виробництва. У рамках ініціативи COVAX 22 квітня Київ має отримати 367 тис. доз цього препарату.

Про це міністр охорони здоровя Максим Степанов розповів у Facebook.

«Частину партії залишимо для щеплення другою дозою тих громадян, яких вже вакцинували CoviShield, решту — для першого щеплення. Нагадую, що вакцини AstraZeneca і CoviShield є абсолютно ідентичними, а це означає, що маніпуляції скептиків щодо загрози для другої дози щеплення так і залишаться маніпуляціями», — наголосив очільник відомства.  

 

Сьогодні підписав наказ про реєстрацію в Україні вакцини AstraZeneca, яка виготовлена на південнокорейському майданчику. Це той препарат, який приїде до нас у рамках ініціативи COVAX. Ми очікуємо 367 тис. доз уже в четвер, 22 квітня. Частину партії залишимо для щеплення другою дозою тих громадян, яких вже вакцинували CoviShield, решту – для першого щеплення. Нагадую, що вакцини AstraZeneca і CoviShield є абсолютно ідентичними, а це означає, що маніпуляції скептиків щодо загрози для другої дози щеплення так і залишаться маніпуляціями.

Posted by Максим Степанов on Tuesday, April 20, 2021

Chas News повідомляв, що ЄC не продовжуватиме контракти на поставку вакцин AstraZeneca і Johnson & Johnson.  

Напередодні регулятор ЄС з лікарських засобів таки знайшов зв'язок між вакциною AstraZeneca та тромбозами.

Раніше МОЗ Канади додало в інструкцію для препарату AstraZeneca попередження про тромби. 

Ангела Меркель щепилася вакциною від AstraZeneca