В Україні збільшили чисельність Держприкордонслужби на 15 тис. військових

У середу, 24 квітня Верховна Рада проголосувала в цілому за урядовий законопроєкт № 11091 про збільшення чисельності Державної прикордонної служби України на 15 тис. військовослужбовців.

Про це повідомив Ярослав Железняк, народний депутат від фракції «Голос». За його словами документ підтримали 327 парламентарів.

Таким чином, загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України зросте до 75 тис. людей, зокрема до 67 тис. військовослужбовців.

Згідно з пояснювальною запискою проєкту, потреба у збільшенні на 15 тис. загальної чисельності Держприкордонслужби, зокрема для:

  • формування прикордонних загонів за новою організаційно-штатною структурою (бригадного типу);
  • запровадження нової моделі охорони державного кордону на деокупованих ділянках державного кордону та при звільненні тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей;
  • забезпечення готовності до відновлення кордону після повного звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, у т.ч. Автономної Республки Крим (з розгортанням нових підрозділів).

Нагадаємо, Кабмін вніс до Верховної Ради цей законопроєкт 18 березня 2024 року. Представник Кабміну у Верховній Раді пояснив його доцільність тим, що в ДПСУ необхідно збільшити резерви, щоб прикордонники у повоєнний період могли своїми силами контролювати кордон й адекватно реагувати на загрози національній безпеці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україну чекає важка ситуація, але Армагеддону не буде — Буданов