В Україні збільшили ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону
Unsplash

У вівторок, 25 січня, Верховна Рада підтримала закони, якими дозволила українцям отримувати міжнародні посилки вартістю до €150 без оподаткування. Раніше ліміт становив €100.

За новими правилами, якщо вартість посилки більша за €150, але не перевищує €1 тис., отримувач сплатить 10% ввізного мита та ПДВ, повідомляє ВВС.

Автори законопроєкту вважають, що попередній ліміт у €100 не найкращим чином вплинув на сферу міжнародних відправлень.

«Зменшення безмитного ліміту до €100 призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників та активізації «сірих» схем ввезення товарів через кордон», — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Також ініціатори законопроєкту стверджують, що у випадку зниження ліміту на організацію збирання податків держава може витрачати більше коштів, ніж отримувати. Пропозицію підвищити ліміт вартості міжнародних посилок підтримали й оператори поштового зв'язку та експрес-перевізники.

Закон також розширив перелік заборонених для пересилання товарів. До них увійшли алкогольні та тютюнові вироби.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні запропонували ввести податок на солодкі газовані напої