В Україні зросло споживання електрики, можливі відключення — Укренерго

Станом на сьогодні, 9 січня, в Україні зросло споживання електроенергії через низьку температуру. Також цьому посприяло відновлення роботи промисловості та бізнесу із початком робочого тижня.

Про це повідомили в «Укренерго».

Аби зберегти баланс в енергосистемі, всім областям повідомили ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. У разі їх перевищення застосують аварійні відключення світла.

У компанії зазначають, що наразі ситуація з електрикою на у прифронтових регіонах на сході та півдні залишається складною. Через бойові дії електромережі там сильно пошкоджені. Крім цього, вночі окупанти обстріляли один з об’єктів генерації на півдні.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС», — зазначили в «Укренерго».

Енергетики працюють над відновленням пошкоджених об’єктів. Людей закликали ощадливо споживати електрику, аби зменшити необхідність застосування обмежень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україну ввезли понад 2 млн електричних акумуляторів за 1,5 місяці — нардеп