В Україні з'явилося нове свято та додатковий вихідний

Верховна Рада підтримала президентський законопроєкт №5864 про відзначення 28 липня нового свята – Дня української державності.

Відповідне рішення підтримали 257 народних депутатів.

Законопроєкт передбачає доповнення ст.73 Кодексу законів про працю України абзацем щодо встановлення 28 липня Дня української державності як святкового дня.

Відповідно цей буди вихідним. Однак в умовах воєнного стану ця норма не працюватиме.

Як йдеться у пояснювальній записці, нове свято сприятиме утвердженню наступності більш ніж тисячолітньої історії Української держави починаючи з часів Київської Русі, а потім Галицько-Волинського князівства, Литовсько-Руської держави, Гетьманщини, УНР, ЗУНР, Карпатської України до сучасної України.

Нагадаємо, 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята — Дня української державності, яке відзначатиметься у День хрещення Русі-України — 28 липня.

25 серпня глава держави вніс до парламенту законопроєкт №5864 щодо встановлення Дня української державності. Він визначив його як невідкладний, однак на голосування його винесли тільки зараз.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рада закликала РНБО ввести санкції проти патріарха Кирила та його поплічників