В українських військкомів виявили необґрунтовані активи на понад 255 млн грн

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило необґрунтовані активи або ознаки незаконного збагачення у військкомів на понад 255 млн грн. 

У липні 2023 року працівники ДБР повідомили про підозру ексначальнику Одеського обласного ТЦК Євгену Борисову за незаконне збагачення  на понад 188 млн грн та умисне ухилення від несення служби. Його мати минулого року стала власницею вілли в Іспанії вартістю €3,7 млн. У його дружини, матері та тещі виявили ще й коштовний автопарк.

Заступик Борисова, Денис Галушко, також потрапив у поле зору НАЗК. Моніторинг виявив ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на понад 14 млн грн. Дружина, мати, теща і син посадовця стали власниками дороговартісного автопарку та нерухомості, не маючи на це доходів із законних джерел. 

У жовтні НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення начальника Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова на суму майже 47 млн грн. У власності його дружини, матері, тещі та сина була виявлена нерухомість та автопарк. 

У поле зору НАЗК через свої статки також потрапили керівник Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолій Пікало, заступник начальника Полтавського обласного ТЦК і начальник Самбірського районного ТЦК Львівської області. 

Як зазначили в НАЗК, однією з найпоширеніших корупційних практик для незаконного збагачення воєнкомів є отримання хабарів за можливість уникнути мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Івано-Франківський ТЦК фіктивно взяли на служби сімох футболістів і тренерів — ДБР