В Україну прибула перша партія імпортного вугілля

В Україну прибуло перше судно з імпортним вугіллям.

Обсяг постачання — 60,5 тис. т. Вугілля призначене для потреб державних теплоелектростанцій ПАТ «Центренерго», повідомляє пресслужба компанії ДТЕК.

Загалом компанія законтрактувала постачання вугілля на семи суднах: п'ять постачань — з вугіллям із США, два — з Колумбії.

Обсяг кожної партії становить від 40 тис. до 75 тис. т. Сумарний обсяг постачання, передбачених для потреб українських ТЕС, становить майже 470 тис. т.

Наступна партія очікується наприкінці листопада, чотири — у грудні, одна — у листопаді, пишуть у ДТЕК. Усі вони призначені для потреб ТЕС «ДТЕК Енерго».

У компанії також зазначили, що імпортують вугілля із Польщі та Казахстану.

Загальний обсяг законтрактованого газового вугілля з Польщі, США та Казахстану становив близько 0,9 млн т. У вересні-жовтні ДТЕК імпортував понад 356 тис. т.

У компанії ДТЕК заявляють, що імпорт вугілля є тимчасовим заходом, щоб покрити дефіцит палива, видобуток українського вугілля залишається пріоритетним.

Раніше Chas News повідомляв, що Володимир Зеленський пообіцяв, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду для населення не зростатимуть.

Гендиректор ДТЕК розповів, чи загрожують країні віялові відключення через брак енергоресурсів