В Укренерго пояснили збільшення віялових відключень електроенергії (оновлено)

12 жовтня українці стали більше споживати електроенергії у порівнянні з минулою добою. Через це у кількох областях збільшили кількість віялових відключень.

Про це повідомляє Укренерго.

«Сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора. Тому наразі диспетчерський центр «Укренерго» вимушено застосував обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях», — йдеться у повідомленні.

Віялові відключення застосовують для зниження навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене ракетними обстрілами. У зв'язку з цим, чим більше населення буде споживати електроенергії, тим більше буде обмежень.

В Укренерго знову закликали українців до розсудливого електроспоживання вранці з 8:00 до 11:00 і ввечері з 17:00 до 23:00. В цей часам просять звести до мінімуму користування електрикою.

«Кожен неувімкнений прилад — допомога енергетику, який в цей момент лагодить проводи на висоті 30 метрів або трансформатор, щоб забезпечити вам стале енергоживлення», — пояснили в компанії.

Найменший рівень споживання електроенергії — вночі. Тому саме тоді рекомендують користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади.

Оновлено

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що для уникнення планових відключень необхідно зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 загалом по Україні на 25%. 10 та 11 жовтня сумарно економія склала лише 10%.

«Звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення», — закликав голова уряду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Віялові відключення електроенергії можуть тривати кілька днів — «Укренерго»