В Укренерго розповіли, де найскладніша ситуація з електрозабезпеченням

Станом на 11:00 8 грудня через пошкодження під час ракетних ударів електростанцій та високовольтної мережі, в системі зберігається значний дефіцит електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

«Для обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Вже зранку в кількох областях перевищено ліміти споживання і застосовано режим аварійних відключень», — йдеться в повідомленні. 

В Укренерго зазначили, що ситуацію ускладнюють погодні умови. У багатьох регіонах на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру спричиняють обледеніння проводів та їх пошкодження.

Зараз найскладніша ситуація зберігається в східному регіоні, де минулого вечора росіяни обстріляли з артилерії кілька районів. Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи.

Також цілодобово  тривають аварійно-відновлювальні роботи в Київській та Одеській областях. В  Одесі триває процес заживлення побутових споживачів за резервними схемами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У МОЗ пояснили, як в Україні проводитимуть планові та екстрені операції на тлі знеструмленн