В Японії створили телевізор, який передає смак їжі, якщо його лизнути (фото)
The Japan Times

Японський професор розробив прототип телевізійного екрану, який передає смак їжі, якщо його лизнути.

Про це пише The Japan Times.

Пристрій отримав назву Taste the TV (TTTV). Всередині нього розміщені 10 ємностей зі смаковими добавками. За необхідністю передати певний смак вони змішуються в потрібній комбінації. Після цього TTTV переносить зразок на гігієнічну плівку на пласкому екрані телевізора, яку може спробувати на смак глядач.

«Ідея полягає в тому, щоб дати людям можливість відчути, що вони відвідують ресторан, коли вони насправді залишаються вдома», — пояснив професор Мейдзі Міясіта, розробник «смачного телеекрана».

Професор каже, що пристрій можна застосовувати для дистанційного навчання кухарів або сомельє, а ще використовувати у телевізійних іграх на вгадування смаків.

Виготовлення комерційної версії TTTV оцінюють у $875.

Над розробкою Міясіта працює з командою з 30 студентів, які вже створили кілька експериментальних пристроїв, пов'язаних зі смаком. Наприклад, виделку, яка робить смак їжі більш насиченим.

Під час демонстрації одна зі студенток сказала пристрою, що хоче скуштувати шоколад. Автоматичний голос повторив її замовлення, і струмені ароматизатора розбризкали зразок на плівку.

«Це справді схоже на молочний шоколад. Він солодкий, як шоколадний сироп», — описала відчуття дівчина.

Шведська компанія створила чипи з COVID-паспортами, які вводять під шкіру (відео)