В ЗСУ розповіли про бої з ворогом на Півдні

За минуло добу українські військові на Півдні знищили 117 окупантів та близько 30 одиниць техніки. Про це повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь».

«В нашій операційній зоні обстановка стабільно складна, але контрольована. Продовжується знищення ворожих логістичних шляхів, резервів та пунктів управління. Ворог здебільшого деморалізований, однак продовжує чинити опір», — йдеться у повідомленні.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи відпрацьовали удари по чотирьох пунктах управління ворожих військ та по чотирьох транспортних артеріях – Каховському, Дар’ївському та двох Антонівських мостах. Ступень пошкодження максимально обмежує їх використання.

Також нашою авіацією відпрацьовано 16 ударів по опорних пунктах, складах боєприпасів та районах зосередження живої сили, озброєння та техніки окупантів.

В ОК «Південь» розповіли, що підтверджено знищення:

  • девʼяти танків Т-72;
  • трьох РСЗВ БМ-21 «Град»;
  • самохідної гармати «Гіацинт-С»;
  • гаубиці «Мста»;
  • 18 одиниць автобронетехніки.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ детально про бойові дії на Півдні не повідомлялося. Однак зазначено про ворожі артилерійські обстріли у  районах населених пунктів Олександрівка, Любомирівка, Новомиколаївка, Лупареве, Червоний Яр Новогригорівка, Степове, Первомайське, Киселівка, Партизанське, Квітневе, Червона Долина, Кобзарці, Тернівка, Андріївка, Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Трудолюбівка, Добрянка, Потьомкине, Князівка та Тополине. Ударів авіації зазнали район Андріївки та урочище Плотницьке.

Нагадаємо, 29 серпня Наталія Гуменюк, керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони «Південь», заявила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на кількох напрямках на півдні України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 31 серпня