В ЗСУ заявили, що Авдіївка найближчим часом може стати другим Бахмутом

Російські війська намагаються оточити Авдіївку у Донецькій області. Про це в ефірі телемарафону заявив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський.

«Ворог зараз постійно намагається оточити Авдіївку. Я згоден  з колегами з Британії, що Авдіївка може найближчим часом стати другим Бахмутом — це так і є. Однак хочу сказати, що не все так гаразд в російських підрозділах, які атакують на цьому напрямку», — сказав він.

За його словами, ворог несе величезні втрати і лише за минулу добу втратив близько трьох рот особового складу на цьому напрямку. 

«Штурми, які відбувалися у напрямку Авдіївки, вони усі однотипні. Ворог атакує з однієї і тієї ж посадки і дуже прогнозований. Саме тому українським військовим вдається боронити свої позиції», — наголосив Дмитрашківський.

Карта бойових дій Авдіївка 20 березня

Відзначимо, що британська розвідка у своєму звіті за 20 березня повідомила, що ситуація в Авдіївці тактично подібна до того, що відбувається у Бахмуті. Українські війська продовжують організовану оборону, але їхні «лінії постачання на захід перебувають під дедалі більшою загрозою через російську операцію з оточення».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бої за Бахмут: у Східному угрупуванні ЗСУ розповіли про ситуацію у місті