Вагітний Гітлер. Радниця голови Державного космічного агентства написала картину з покійним диктатором

Радниця голови Національного космічного агентства України Олександра Клітіна ділиться зі світом своєю творчістю. Вона опублікувала на Facebook картину з вагітним Адольфом Гітлером.

«Іще один мій шедевр. Картина називається «Гітлер» — це критика патріархату. Настільки абсурдно виглядає цей кровожерливий монстр у жіночому тілі, що наводить на думки — жінка не змогла б довести світ до такого жахіття. Потрібно більше жіночого лідерства у світі», — прокоментувала картину Клітіна.

Також вона додала, що своєю картиною хотіла звернути увагу суспільства на те, що війни продовжуються, а «ідеї фашизму та нацизму пускають нові паростки». На її думку, цьому посприяли здебільшого лідери-чоловіки, тому Гітлер на картині вагітний.

Творчість Клітіної викликала неоднозначну реакцію у коментаторів й дискусії під постом.

«Це мистецтво — розумійте, як хочете, я написала, що мала на увазі. В основному лідери у світі це чоловіки — ось і маємо, що маємо, вважаю, з переважанням однієї статі в політиці потрібно боротися», — написала чиновниця.

/ Faceboook Олександри Клітіної

Передісторія

Клітіна відома вже декількома скандалами.

Вона стала радником голови Державного космічного агентства у червні 2020 року.

Після її нового призначення у пресі з’явилися заголовки зі згадкою про скандал, в якому вона опинилася раніше. У відповідь чиновниця у своєму Instagram назвала згадку про її минуле «сексизмом» і вирішила протидіяти цьому в оригінальний спосіб. Вона за допомогою мобільного додатка FaceApp створила собі чоловіче альтер его, яке протестує проти цькування і дискримінації жінок.

У листопаді 2019 року нардеп Антон Поляков оприлюднив аудіозапис, де чоловіки обговорюють Клітіну як нову заступницю міністра. Нібито в розмові нардепів стверджувалося, що чиновниця потрапила на свою посаду через ліжко.

Скандал отримав продовження після оприлюднення переписки пранкера Джокера з Клітіною. Говорячи про закупівлю локомотивів для «Укрзалізниці», Клітіна звинуватила міністра інфраструктури Владислава Криклія в корупції, написавши, що він «каламутить з тендерами». Після цього Криклій заявив, що у нього впала довіра до Клітіної.

А згодом її звільнили з посади заступника міністра інфраструктури.

27 листопада 2019 року Клітіна анонсувала пресконференцію  щодо своєї відставки. Проте потім її скасувала.

У червні 2020 року Клітіна анонсувала створення своєї партії у відео, в якому вона постала у відкритому червоному купальнику.

Як бачимо, багато зусиль критики чиновниці й вона сама доклали до того, щоб першим у пошуці в Google за її прізвищем випадало саме відео Клітіної в купальнику.

«Дупля не ріже в медицині». Нардепа Рудика не змогли покарати за сексистські висловлювання у Раді