«Вагнерівці» захопили у полон командира бригади армії росії (відео)

17 травня під час відступу з Бахмута «вагнерівці» нібито вперше вступили в бій з регулярною армією росії та навіть захопили у полон підполковника Романа Веневітіна, командира 72-ї бригади зс рф.

Про це повідомив ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Він опублікував рапорт командира інженерно-саперного батальйону. Згідно з документом,17 травня найманці помітили поблизу селищ Опитне та Озарянівка «групи міноборони» росії, які мінували дороги в тиловій зоні «вагнерівців», які тоді вели бої за Бахмут.

Сапери на місці знайшли «фугаси у вигляді великої кількості пластиду, протитанкових мін і артилерійських снарядів».  Однак при спробі розмінування по ним відкрили вогонь зі стрілецької зброї «з боку позицій міноборони» рф.

Після цього, найманці «вжили заходів у відповідь щодо усунення небезпеки та затримання».

Серед затриманих військовослужбовців рф, як заявляє пригожин, був командир 72-ї окремої мотострілецької бригади Романа Веневітін, який «перебував у стані алкогольного сп'яніння».

Пізніше він опублікував допит цього підполковника. На відео він заявив, що наказав обстріляти машину найманців «через особисту неприязнь» до ПВК «Вагнер».

Нагадаємо, що раніше Пригожин та лояльні до нього Telegram-канали звинувачували 72-у бригади зс рф у втраті позицій на півдні від Бахмута у результаті контрнаступальних дій ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ розгромили дві роти 72 бригади росіян під Бахмутом — Білецький