ВАКС призначив 805 тис. грн застави першому заступнику міністра агарної політики

31 серпня Вищий антикорупційний суд обрав першому заступнику міністра аграрної політики Тарасу Висоцькому запобіжний захід у вигляді внесення 805 тис. грн застави.

Про це повідомляє Суспільне.

У випадку внесення застави він повинен прибувати за викликом до суду та повідомляти про зміну місця проживання.

Прокурори просили про арешт посадовця із заставою у розмірі 4,9 млн грн.

Нагадаємо, 24 серпня НАБУ оголосило підозри Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Їх підозрюють у розтраті понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів. Йдеться про два епізоди.

У першому випадку мова йде про закупівлі продуктів коштом Укрзалізниці для населення восьми областей і міста Києва. Вони нібито проводилися за цінами, що були у 2-3 рази вище ринкових. При цьому закупівлі робилися у польської фірми, але проводили їх через посередника. За даними слідства, внаслідок реалізації схеми з березня по серпень 2022 року Укрзалізниця зазнала збитків на 28,8 млн грн, а організував цю схему саме Висоцький.

У другому епізоді йдеться про закупівлі продуктів у іноземного виробника з Туреччини у той же період. Слідство вказує, що закупівлі проводилися за участю Висоцького. Завдяки залученню до схеми підконтрольних фірм, ціни завищували. При цьому правоохоронці стверджують, що до реалізації оборудки був залучений також ексзаступник міністра економіки. У цьому випадку Укрзалізниці було заподіяно збитків на 33,7 млн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Костянтину Жеваго повідомили про підозру у підкупі голови Верховного Суду — НАБУ