ВАКС заочно заарештував ексголову правління «Приватбанку» Олександра Дубілета
УНІАН

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього голову правління «Приватбанку».

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Зазначили, що слідчий суддя ВАКС повністю задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро і САП та 22 грудня 2021 року обрав колишньому голові «Приватбанку» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Рішення про його арешт винесено без участі підозрюваного, оскільки вже понад пів року ця особа перебуває у міжнародному розшуку», — наголосили в суді.

Справа Дубілета

Його підозрювали у причетності до виведення 8,2 млрд грн з «Приватбанку» перед його націоналізацією. Також Дубілета звинувачують у розтраті коштів банку на понад $314 млн.

22 лютого НАБУ затримало Володимира Яценка, колишнього заступника голови правління «Приватбанку», а вже наступного дня оголосило підозру експосадовцям у розкраданні 136 млн грн: колишньому голові правління банку, його заступнику і за сумісництвом голові правління компанії, пов’язаної з банком.

Наприкінці березня НАБУ оголосило Дубілета в розшук.

У червні Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту Олександра Дубілета, однак вже у липні скасував це рішення.

Раніше Дубілет повідомляв, що проживає в Ізраїлі і не ховається від слідства, а на судові засідання не з’являвся, оскільки громадянам Ізраїлю через пандемію коронавірусу заборонено виїжджати до низки країн, серед яких була й Україна.

Справа «Приватбанку». Підприємець вніс 50 млн застави за колишню заступницю Дубілета