ВАКС засудив колишнього топпосадовця Генпрокуратури до 6 років в’язниці

26 червня Вищий антикорупційний суд засудив до 6 років в’язниці колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербину. Його визнали винним у підбурюванні до надання $150 тис. хабаря ексдиректору ДБР Роману Трубі.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«За вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй на праві власності майна. Крім того, суд позбавив особу класного чину старшого радника юстиції», — йдеться у повідомленні.

Щербину взяли під варту у залі суду. Вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку.

Нагадаємо, Шербину затримали у грудні 2019 року. На той час він вже не працював в ГПУ і вважався «правою рукою» директора ДБР Романа Труби, який був одночасно його кумом. За даними слідства, він обіцяв за $150 тис. закрити справу проти столичного забудовника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Буковині ухилянт допомагав росіянам готувати ракетні удари — СБУ