Вакциновані проти COVID-19 можуть переносити штам «Дельта» — вчені

Британські вчені оцінили ризики поширення штаму «Дельта» серед вакцинованих. Виявилось, що після повної імунізації люди можуть переносити таку ж саму кількість вірусних частинок, що і не вакциновані.

Про це повідомляє The Guardian.

Разом з тим дослідження, що проводилося Оксфордським університетом, Міністерством охорони здоров'я Великобританії та Національною статистичною службою, засвідчує, що ризик зараження серед вакцинованих все ж таки знижується.

«Ми ще не знаємо, скільки випадків передачі може статися від людей, що заразилися COVID-19 після вакцинації — наприклад, у них може бути високий рівень вірусу протягом більш короткого проміжку часу», — йдеться у повідомленні.

Однак вчені зазначають, через те, що вакциновані можуть мати високий рівень вмісту вірусу, вказує на те, що люди не настільки сильно захищені від штаму «Дельта», як вони припускали.

Крім цього в Оксфордському університеті додають, що щеплені від COVID-19 все ще можуть заражати інших осіб, і в результаті домогтися колективного імунітету в суспільстві стає ще більш складно.

Вакцина Moderna може бути ефективнішою за Pfizer проти штаму «Дельта» — дослідники