Вакцину проти коронавірусу від Johnson & Johnson зареєстрували в Україні
Getty Images

У п'ятницю, 2 липня, Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Препарат схвалила ВООЗ, а також дозвіл на його використання дали США, Велика Британія, ЄС, Швейцарія, Канада та інші країни, повідомляють на сайті МОЗ.

Вакцину Janssen можна зберігати за температури від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози, зазначають у міністерстві.

Раніше в Україну завезли 500 доз вакцини Janssen для щеплення працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість та організувала доставку.

Співробітники цієї компанії працюють на Алясці у сфері рибальства і мали щепитися сертифікованою в США вакциною для того, щоб їх пустили в цю країну.

Що відомо про вакцину

Результати клінічних випробувань у ​​США, Південній Африці та країнах Латинської Америки показали, що Janssen має ефективність у 67%.

Побічні ефекти вакцини є стандартними, в основному незначними. Йдеться про біль, почервоніння і припухлість в місці уколу, також можливі втома, жар та нудота.

Компанія Johnson & Johnson заявляє про ефективність своєї вакцини від «Дельта»-штаму коронавірусу.

У Канаді не робитимуть щеплення громадянам вакциною Johnson & Johnson