Василь Вірастюк проти директора «Буковелю». У неділю відбудуться довибори у Раду
ЦВК

У неділю, 28 березня, у двох округах відбудуться проміжні вибори народних депутатів-мажоритарників. На Донеччині, в окрузі № 50, балотується Юлія Кузьменко, фігурантка «справи Шеремета», а на Івано-Франківщині, в окрузі № 87, — стронгмен Василь Вірастюк та співвласник «Буковелю» Олександр Шевченко.

Довибори у цих округах призначили після того, як обрані там народні депутати склали свої повноваження. Руслан Требушкін, обраний в окрузі № 50, відмовився від депутатства після обрання його міським головою Покровська Донецької області. Те саме зробив і Зіновій Андрійович, якого обрали головою міста Надвірна Івано-Франкіської області.

Партія «Європейська солідарність» висунула своїм кандидатом в окрузі № 50, що охоплює Краматорський та Покровський райони Донеччини, лікарку Юлію Кузьменко, яка є підозрюваною у вбивстві журналіста Павла Шеремета. З-поміж 17 її конкурентів можна виділити голову Покровської райдержадміністрації Андрія Бондаренка (від «Слуги народу») та Вікторію Шилову (від партії «Держава»), ексдиректорку Дніпропетровської облдержтелерадіокомпанії, учасницю російських телешоу. На цьому окрузі також балотуються медсестра з Прилук Чернігівської області, гірник очисного забою, директор ритуального комунального підприємства, член «Партії угорців Закарпаття» та член «Партії Шарія».

На 87-му окрузі, розташованому в Івано-Франківському, Коломийському та Надвірнянському районах, боротьба обіцяє бути цікавішою. Там від «Слуги народу» балотується стронгмен Василь Вірастюк, співвласник і директор курорту «Буковель» Олександр Шевченко (партія «За майбутнє») і ветеран партії «Свобода» Руслан Кошулинський. Олександру Шевченку протистоятимуть відразу два інших Олександра Шевченки, а також керівник компанії «Гемопласт», великого виробника медичного приладдя з Одещини.

За даними Центральної виборчої комісії, результати проміжних виборів народних депутатів України мають бути встановлені не пізніш як на пʼятнадцятий день з дня голосування, тобто до 12 квітня 2021 року включно.

Комітет ВР рекомендував парламенту схвалити законопроєкт «про 300 депутатів»