Василя Вірастюка визнали переможцем на довиборах в Раду
УНІАН

ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка переможцем виборів на окрузі №87. Тож висуванця від «Слуги народу» обрали народним депутатом.

Згідно з протоколом окружної виборчої комісії Вірастюк набрав 15 536 голосів виборців. Про остаточні результати голосування повідомила мережа ОПОРА в Twitter.

Результати голосування на окрузі:

  • Василь Вірастюк, «Слуга народу» — 31,25%;
  • Олександр Шевченко, «За майбутнє» — 29, 69%;
  • Руслан Кошулинський, ВО «Свобода» — 28,86%.

Інші кандидати здобули менше ніж 10% голосів виборців.

Нові вибори на Прикарпатті оголосили, оскільки нардеп від цього округу Зіновій Андрійович склав повноваження. Він обійняв посаду міського голови Надвірної. Голосування призначили на 28 березня, а результати ОВК змогла оголосити лише на восьму добу.

Підрахувати бюлетені на окрузі не могли протягом кількох днів. Спочатку процес зупинили через перерахунок голосів, бо протоколи начебто містили помилки. Згодом вже не вистачало кворуму.

Протягом декількох діб Будинок культури в Надвірній, де засідає виборча комісія округу, оточували як прихильники Вірастюка, так і прихильники Шевченка. У місто навіть приїхала делегація «Слуг народу» на чолі з Миколою Тищенком.

Приміщення взяли під охорону співробітники СБУ, адже його регулярного мінували та навіть повідомляли про захоплення заручників. «Усі ці повідомлення були перевірені та виявилися неправдивими» — оголошувало раніше СБУ. 

Після оголошення результатів конкурент Вірастюка, Шевченко, позивався до суду. У більшості випадків судді стали на сторону ОВК.

Chas News повідомляв, що ЦВК оголосила про перемогу Василя Вірастюка на виборах у Надвірній. 

ЦВК не визнає вибори на окрузі Вірастюка дійсними без рішення судів