«Ватажку лнр» Пасічнику повідомили про підозру за примусову мобілізацію українців до армії рф

Ватажку окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій Луганщині Леоніду Пасічнику повідомили про підозру за примусову мобілізацію українців до російської армії.

Про це пише Офіс генпрокурора України.

Слідство встановило, що керівництво «ЛНР» ухвалило кілька «законів та підзаконних актів» про примусову мобілізацію громадян України.

За допомогою цих «законів» проводять загальну мобілізацію чоловіків на захоплених територіях, а потім українців, як зазначають в Офісі генпрокурора, примусово й без підготовки направляють на фронт воювати на боці росії проти України.

Прокуратура наголошує, що ватажок окупантів на Луганщині порушив і продовжує порушувати вимоги Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни та Гаазької конвенції про закони та звичаї війни на суходолі.

Леоніду Пасічнику інкримінували порушення законів та звичаїв війни. Раніше його заочно засудили за злочини проти основ нацбезпеки України на 12 років. Він у розшуці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку оголосили підозру