Ватажок бойовиків хоче застосувати хімічну зброю у Маріуполі

Бойовики так званої «ДНР» планують застосувати хімічну зброю проти українських захисників Маріуполя, які тримають оборону на території заводу «Азовсталь».

Про це заявив їх офіційний представник Едуард Басурін, якого цитують російські державні ЗМІ.

Він визнав безперспективність штурму українських укріплень та прямим текстом запропонував «звернутися до хімічних військ».

«Там підземні поверхи, тому брати штурмом цей об'єкт не має сенсу. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдат, а противник втрат як таких не понесе. Тому на на даний момент треба розібратися із блокуванням цього заводу, знайти усі виходи і входи — в принципі, це можливо зробити. А потім вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, які викурити кротів зі своїх нір», — заявив бойовик.

Нагадаємо, з 1 квітня російські війська повністю блокували Маріуполь і з того часу постійно штурмують місто. Один з головних центрів опору наших бійців — завод «Азовсталь».

10 квітня Святослав Паламар, заступник командира полку «Азов», у відеозверненні до українців заявив, що бійці полку ніколи не здадуть Маріуполь, але вони у дуже скрутному становищі. Він також повідомив, попри заяви політиків про постійний зв’язок із захисниками міста, з ними не зв’язуються вже другий тиждень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Азов» показав влучні постріли по російських танках у Маріуполі (відео)