Важкий день? Представили робота, який наллє вина у келих і принесе
Samsung

На виставці CES 2021 компанія Samsung Electronics представила два цікавих рішення для «розумного будинку» — роботів Samsung Bot Care і Samsung Bot Handy.

Bot Handy вміє складати брудний посуд у мийку, накривати на стіл, прибирати одяг і наливати вино у келих. І найголовніше — подавати напій.

Машина розпізнає об'єкти за допомогою камери і штучного інтелекту.

Президент Samsung Research Себастьян Сунг розповів, що робот покликаний стати «продовженням вас на кухні, у вітальні і всюди, де вам може знадобитися додаткова рука».

Samsung заявляє, що апарат зможе визначати матеріал, з якого зроблений об'єкт, і захоплювати його з потрібною силою. Також виробники передбачають, що Bot Handy буде взаємодіяти з предметами різного розміру, ваги і форми.

Компанія також продемонструвала оновлену версію Bot Care — «роботизованого помічника і компаньйона», який піклується про свого власника. Він вміє нагадувати людині, що пора відірватися від ноутбука і зробити перерву в роботі. Також він контролює розклад — запам'ятовує важливі події і нагадує про зустрічі.

Раніше Sony запатентувала робота, який складе компанію власнику під час гри або перегляду фільму. Пристрій зможе зчитувати емоції користувача і реагувати на те, що відбувається, наприклад, радіти перемозі у складному раунді.

А роботи епохи карантину вміють приносити в подарунок весільні обручки. Ми писали про подружню пару в Британії, яка таким чином, за посередництва «космічного» робота, одружилася.

У США створили технологію відеодзвінків через голограми