«Важко сказати, чи це блеф»: директор ЦРУ закликав дуже серйозно ставитися до ядерних погроз путіна

Погрози володимира путіна щодо застосування ядерної зброї необхідно сприймати «дуже серйозно». Про це директор ЦРУ Вільям Бернс розповів в інтерв'ю каналу CBS.

При цьому, за його словами, наразі США не бачать ознак підготовки росії до використання зброї масового ураження.

«Ми не бачимо практичних доказів, що сьогодні він рухається до того, щоб реально використовувати ядерну зброю, і що насправді існує загроза використання тактичної ядерної зброї. Але як я сказав, ми сприймаємо це досить серйозно», — сказав Бернс. 

Водночас на уточнюєче запитання, чи путін блефує, він відповів, що «що на цей момент дуже важко сказати».

«Що нам треба зробити, таке це ставитися до цього дуже серйозно, слідкувати за ознаками реальних приготувань. Політики мають промовляти конкретні жорсткі наслідки, які будуть за будь-якого використання ядерної зброї», — наголосив директор ЦРУ.

Нагадаємо, під час звернення з приводу оголошення мобілізації в росії путін також натякнув на можливість використання ядерної зброї. Він заявив, що «при загрозі своїй територіальній цілісності росія використає всі наявні засоби і це не блеф».

Заступник путіна у Радбезі рф дмитро медвєдєв натомість прямим текстом заявив про можливість ядерного удару по Україні та заявив, що Захід «проковтне» такі дії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Це — акт відчаю»: як на погрози путіна відреагували НАТО, Європа, США, Китай та Папа Римський