«Важко вставати». Навальний поскаржився на своє здоров’я у в’язниці
Twitter Олексія Навального

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який перебуває в колонії у Володимирській області, поскаржився на стан свого здоров’я і бездіяльність тюремної адміністрації.

Навальний описує свій біль в спині і пояснює, що з цієї причини він ніколи не сидить в «акваріумі» під час засідань суду і постійно ходить, так як може «або стояти, або лежати».

«І вже з ліжка встати важко і дуже боляче. Скарги беруть, але нічого не роблять. Тиждень тому дивилася мене тюремна лікарка і стала давати дві таблетки ібупрофену, але діагнозу я так і не знаю», — написав Навальний в Instagram.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International засудила умови утримання Олексія Навального в колонії і знову вимагає негайно звільнити російського опозиціонера. Про це «Медузі» заявив заступник директора Amnesty International по Східній Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

Раніше Навальний заявляв, що в колонії його будять вісім разів за ніч і не надають належної медичної допомоги.

Кривошеєв зазначив, що позбавлення сну може бути прирівняне до катувань та іншого жорстокого поводження — як і відмова в медичній допомозі.

Для участі в мітингу «Свободу Навальному!» прихильники опозиціонера зібрали 250 тис. заявок