Вбивство підлітка у київському фунікулері: ексспівробітнику УДО загрожує довічне

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві. Ексспівробітнику УДО, якого підозрюють у вбивстві, змінили статтю, тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомляє ДБР.

У ході розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 ККУ, яка передбачає довічне позбавлення волі.

Санкція попередньої статті, за якою військовому було оголошено про підозру у квітні, передбачала до 15 років позбавлення волі.

Після ознайомлення стороною захисту, справу скерують до суду.

Вбивство підлітка на фунікулері у Києві: що відомо

Трагедія сталася увечері 7 квітня. За даними правоохоронців, ексспівробітник Управління державної охорони, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, рухаючись у вагоні фунікулера, почав так чіплятися до пасажирів, у тому числі до неповнолітніх.

Коли вони вийшли з вагона на верхній станції, правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї.

Від втрати крові 16-річний хлопець помер на місці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вбивство військового у Подільську: поліцейські затримали підозрюваного