Вбивство підлітка у київському фунікулері: військовий УДО був напідпитку, провини не визнає (оновлено)

Відсторонений військовослужбовець УДО, якого підозрюють у вбивстві юнака у Києві, не визнає своєї провини. На момент злочину чоловік був п’яним.

Про це в ефірі телемарафону розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

«На фоні цього інциденту соцмережами почала ширитися дезінформація, що нібито це колишній працівник ДБР. Наголошую, що це не відповідає дійсності. Це — військовослужбовець, водій Управління державної охорони, який наразі відсторонений від виконання службових обов’язків», — розповіла вона.

Йому оголосили підозру в умисному вбивстві, він перебуває у СІЗО. Згодом чоловікові оберуть запобіжний захід.

Експертиза показала, що підозрюваний був напідпитку, у його крові виявили 1,2 проміле алкоголю. Своєї провини чоловік не визнає, він послався на 63 статтю Конституції України, згідно з якою особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе.

Сапьян додала, що на момент скоєння злочину військовий не був при виконанні службових обов’язків. За її словами Управління державної охорони та його керівництво максимально сприяють слідству.

Оновлено 16:41

Печерський районний суд Києва відправив під ареш співробітника УДО, підозрюваного у вбивстві підлітка у київському фунікулері. Він буде під вартою до 5 червня 2024 року включно, повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, ввечері 7 квітня між чоловіком та неповнолітнім юнаком виник конфлікт. Коли вони вийшли з вагона фунікулера на верхній станції, правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Від втрати крові хлопець помер на місці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 28 березня — 3 квітня