Вбивство посадовця Запорізької міськради Максима Денщіка: поліція розкрила справу

У Києві правоохоронці розкрили справу вбивства директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради (ЗМР) Максима Денщіка 11 червня. 

Про це повідомили в ГУ Нацполіції в області та Запорізькій обласній прокуратурі.

Слідчі встановили двох підозрюваних у справі  чоловіки 21 та 33 років, обидва  жителі інших регіонів країни. Одного підозрюваного затримали, а самого стрільця оголосили в розшук. 

Зазначається, що підозрювані декілька днів відстежувати посадовця міськради та готувалися вчинити вбивство. При цьому вони вдавалися до заходів конспірації.

«У день вбивства в спланований час підозрювані чекали на посадовця біля його будинку. Коли той вийшов з під’їзду, один з чоловіків здійснив постріли з вогнепальної зброї», — йдеться у повідомленні поліції.

За адресами, де переховувались підозрювані, проведені обшуки, в результаті яких вилучено речові докази, а також транспортні засоби, на яких вони пересувалися під час підготовки до вчинення вбивства. Усе вилучене направлене для проведення відповідних експертиз.

Правоохоронці затримали одного з підозрюваних та повідомили йому про підозру за фактом умисного вбивства (ст. 115 КК України). За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Іншого підозрюваного правоохоронці оголосили в розшук. Досудове розслідування триває.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Запоріжжі біля власного будинку вбили посадовця міськради