Учені назвали новий вид жаб на честь рок-гурту Led Zeppelin
Pixabay

У Еквадорських Андах знайшли новий вид жаб. Дослідники вирішили назвати їх на честь Led Zeppelin, британського рок-гурту.

Тварина отримала назву Pristimantis ledzeppelin, що перекладається, як «дощова жаба Led Zeppelin», повідомляє The Guardian.

Новий вид відкрили вчені Девід Бріто-Сапата та Кароліна Реєс-Пуч на гірському масиві Кордильєра-дель-Кондор, розташованому між Перу та Еквадором.

У журналі Neotropical Biodiversity дослідники написали, що незвичну назву обрали через екстраординарну музику рок-гурту.

Маленька жаба з червонуватими очима та плямистою жовтою, коричневою, чорною і оранжевою шкірою є представником великого роду Pristimantis. Він нараховує 569 видів, 29 з яких знайшли в Еквадорі за останні два роки.

Дослідники зазначають, що існування Pristimantis ledzeppelin знаходиться під загрозою через сільське господарство, лісозаготовки та кліматичну ситуацію в регіоні.

Довідка

Led Zeppelin — британська рок-група, заснована в Лондоні у 1968 році. Один із найбільш впливових гуртів у період 1970-х років, засновник хард-року та хеві-металу. Попри  фактичне розформування групи 40 років тому внаслідок смерті барабанщика Джона Бонема, Led Zeppelin досі високо шанують за музичні досягнення.

Учені «оживили» тварину після 24 тис. років у вічній мерзлоті Сибіру