Вчительці, яка знущалася з дитини з інвалідністю в столичній школі, оголосили підозру

Правоохоронці повідомили про підозру вчительці молодших класів зі школи №58 міста Києва, яку зафільмували на побитті дитини з інвалідністю. 

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Досудове розслідування встановило, що дії вчительки набули значного суспільного резонансу наприкінці червня 2021 року після опублікованого у мережі відео, події якого сталися у березні. Там видно, як вчителька безпідставно вдарила учня, який перебуває на інклюзивній формі навчання.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 126 (побої і мордування) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає штраф до 850 грн, громадські роботи на строк до 200 годин або виправні роботи терміном до одного року.

Вчительку вже звільнили з роботи, а заступнику директора школи оголосили догану.

Що передувало?

У червні 2021 року народний депутат від «Слуги народу» Павло Сушко виклав у своєму Telegram-каналі, як він заявив про відео зі школи №58 Києва, де вчителька в інклюзивному класі била дитину з інвалідністю й кричала на неї.

Сушко розповів, що відео записав асистент вчительки та надіслав його мамі дитини. У цьому інклюзивному класі навчаються двоє дітей з інвалідністю, зокрема дитина з розладом аутистичного спектра.

У департаменті освіти і науки КМДА тоді сказали, що в школі проведуть перевірку.

Розлади аутистичного спектра (РАС) — це спектр психологічних характеристик, що описують широке коло аномальної поведінки й труднощів у соціальній взаємодії і комунікаціях, а також жорстко обмежених інтересів і часто повторюваних поведінкових актів. До РАС входять, зокрема, аутизм та синдром Аспергера.

У черкаській гімназії під час занять у тирі школяр отримав кулю в голову