Ведмеді, які 20 років належали «Укрзалізниці», тепер житимуть у зоопарку в Нідерландах
Getty Images

Двоє ведмедів, Ляля та Малиш, які понад 20 років жили на «Запорізькій дитячій залізниці», вирушили до приватного зоопарку в Нідерландах. Тепер тварини житимуть у місті Ренен.

Про це повідомляє Укрінформ.

Причиною стало те, що ведмеді жили в несприятливих умовах, зазначила Інгрід Вермьолєн, директор фундації «Ведмеді в серці».

«Ми зробили вебсайт та звернулись до людей через інтернет з проханням допомогти зібрати гроші на порятунок трьох ведмедів: двоє з України і одна ведмедиця — з Боснії. Протягом п'яти місяців було зібрано 71 661 євро. Ми дуже вдячні керівнику дитячої залізниці. Цих ведмедів,  Малиша та Лялю, утримували з любов’ю, до них ставилися з любов’ю, проте умови, в яких вони перебували, не є сприятливими», — повідомила Вермьолєн.

Тварин, вагою по 300 кг, доправлять у спеціальних клітках. Дорога займе близько 50 годин. 

Зоопарк Ouwehand відкрили ще у 1932 році, його площа приблизно 22 гектари. Зараз там вже мешкають ведмеді з Грузії та Західної Європи — разом із запорізькими хижаками їх буде дев’ять.

Раніше Chas News писав, що до Харківського зоопарку прибули три самки пінгвінів Гумбольдта. Відбулось це за програмою Європейської асоціації зоопарків та акваріумів для збереження та розмноження.

В Іспанії розлученій парі призначили спільну опіку над собакою