Велика Британія виділила майже €43 млн на гуманітарну допомогу Україні

Велика Британія повідомила про нові 37 млн фунтів стерлінгів (€43 млн) гуманітарного фінансування для України.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Так, Україні отримає зимовий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 29 млн фунтів (€34 млн) та ще 7,75 млн фунтів (€9 млн) на задоволення потребах найбільш уразливих верств населення.

Це фінансування є частиною загальної гуманітарної допомоги Великої Британії для України та регіону, виділену на 2023-2024 роки у розмірі 127 млн фунтів (€148 млн) і про яку оголосили в червні.

Також Велика Британія запровадить низку нових санкцій проти іноземних військових постачальників, які експортують обладнання та запчастини до росії.

«Ми залишаємося непохитними у підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії путіна досягти успіху, це надихне тих, хто кидає виклик демократії та загрожує нашому способу життя. Ми не можемо дозволити їм перемогти», — підкреслив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон.

Загальна військова, гуманітарна та економічна підтримка Великої Британії для України зараз становить 9,3 млрд фунтів (€10,8 млрд).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина надала Україні новий пакет допомоги: що у списку