Велика Британія забезпечить Україну армійськими дронами зі ШІ — Bloomberg

Велика Британія співпрацює з союзниками, зокрема зі США, щоб забезпечити Україну тисячами нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Один із співрозмовників видання заявив, що такі дрони можуть розгорнути у великій флотилії, вони контактуватимуть для націлення на позиції противника і не контролюватимуться людьми-операторами.

Західні розробники технології вважають, що це може дозволити Україні розбити певні російські позиції.

Співрозмовники кажуть, що, попередньо, безпілотники планують відправити в Україну протягом декількох місяців, проте терміни можуть змінитися.

Коаліція дронів: що відомо

15 лютого Велика Британія приєдналася до коаліції безпілотників для підтримки України, взявши на себе спільне лідерство разом із Латвією та Україною.

Велика Британія хоче «мобілізувати» силу західної промисловості, створивши конкуренцію за виробництво цих безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною. Так, Лондон замовить тисячі FPV-дронів для України, зокрема від британських виробників.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповідав, що країни-союзники України планують передати мільйон дронів на потреби Сил оборони у межах коаліції безпілотників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

FPV-дрон: що це таке, які завдання виконує та скільки коштує