Велика Британія запровадила санкції проти золотодобувного та нафтового секторів рф

Велика Британія запровадила санкції проти 29 людей та організацій, які працюють у російському золотодобувному та нафтовому секторах.

Під санкції потрапила мережа, що базується у Обʼєднаних Арабських Еміратах і, за інформацією Лондону, відповідальна за переведення в росію понад $300 млн доходів від золота.

Також обмеження запроваджені проти двох найбільших російських виробників золота Nord Gold Plc і Highland Gold Mining Ltd та олігархів Владислава Свіблова і Костянтина Струкова.

«Сьогоднішні санкції вдарять по тих, хто надав підтримку путіну, допомагаючи йому зменшити вплив наших санкцій на російські золото і нафту — два найважливіші джерела доходу для російської військової машини», — заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Британія також наклала санкції на компанію з торгівлі енергетикою Paramount Energy & Commodities DMCC, заявивши, що її непрозорі структури власності росія використала, щоб зменшити вплив санкцій G7 щодо нафти.

Станом на зараз країна запровадила санкції проти понад 1 800 людей, компаній і груп відповідно до санкційного режиму проти росії. Санкційний список містить 129 олігархів із загальним статком у £145 млрд.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

127 британських компаній зізналися уряду в порушенні санкцій проти росії