«Велика сімка» заборонить імпорт російського золота — Байден

Президент США Джо Байден повідомив, що «Велика сімка» запровадить ембарго на імпорт російського золота.

«Разом із G7 ми заборонимо імпорт російського золота — основного експорту, який приносить росії десятки мільярдів доларів», — написав він у Twitter.

У британському уряді повідомили, що заборону введуть Велика Британія, Сполучені Штати, Канада і Японія. До цих обмежень на саміті запросять приєднатися і інших лідерів G7.

Зазначається, що золото складає вагому частку російського експорту, у 2021 році hосія заробила на ньому близько $15,5 млрд. 

«Лондон є важливим світовим центром з торгівлі золотом, і британські санкції… будуть мати великий вплив на спроможність Путіна отримувати гроші. З огляду на центральну роль Лондона у міжнародній торгівлі золота та синхронізований крок США, Японії і Канади, цей захід буде мати глобальний ефект», — зазначили в британському уряді.

Заборона на імпорт буде стосуватися нового видобутку золота і не торкнеться дорогоцінний метал, який раніше експортували з росії.

Відзначимо, що саміт Великої сімки пройде 26-28 червня у Баварських Альпах в Німеччині. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський авіасектор отримав $1 млрд збитків через санкції