«Великий розпродаж в’язниць». На аукціоні вдалося продати першу виправну колонію
Pixabay

Львівську виправну колонію №48 продали на онлайн-аукціоні за 377,5 млн грн. в межах проєкту «Велика приватизація в’язниць».

Стартова ціна об’єкту становила 132 млн 674 тис. 303 грн. 55 коп. Під час торгів ціна зросла майже втричі, повідомляє Міністерство юстиції України у Facebook.

Участь в аукціоні взяли семеро підприємців. Денис Малюська, міністр юстиції, розповів, що отримані кошти розподілять за принципом 30/70. 30% грошей підуть у державний бюджет, а 70% — на відбудову в’язничної інфраструктури.

Як зазначив міністр, «Великий розпродаж в’язниць» перетвориться на «Велике будівництво в’язниць», щоб виправні заклади відповідали європейським стандартам.

Львівська виправна колонія №48 стала першою, яку вдалося продати. В'язниця не функціонує за призначенням з початку 2018 року, а будівлі перебувають в поганому стані.

У міністерстві вважають, що приватизація дозволить знайти кошти на розбудову нової в’язничної інфраструктури за межами міста, а також поповнити державний бюджет і перетворити міську територію на сучасний простір.

Про «Велику приватизацію в’язниць» Мін'юст спільно з Фондом державного майна оголосив у серпні 2020 року. На продаж виставили декілька установ  для відбування покарання.

Італієць вперше продав на аукціоні невидиму скульптуру — за €15 тис.