Великобританія послабила карантинні обмеження та скасувала заборону на виїзд за кордон
Pixabay

З 17 травня влада Великобританії послабила обмеження в Англії, Уельсі і більшій частині Шотландії. Вона дозволила відкрити бізнес-сфери, а також зняла заборону на виїзд за кордон.

Про це повідомляє ВВС.

Заборону на виїзд за кордон також скасували і замінили новими правилами. В Англії тепер люди можуть збиратися в приміщенні групами до шести осіб або двох домогосподарств, або групами до 30 осіб на відкритому повітрі.

Паби, бари і ресторани можуть обслуговувати клієнтів в приміщенні. Музеї, кінотеатри, дитячі ігрові майданчики, театри, концертні зали і спортивні стадіони можуть знову відкритися, як і готелі.

Греція відкрила кордони для вакцинованих туристів із України

Прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав, що всім як і раніше потрібно бути обережними, а також здавати аналізи два рази на тиждень.

«Разом ми досягли ще однієї віхи в нашій дорожній карті виходу з ізоляції, але ми повинні зробити цей наступний крок з великою часткою обережності», — наголосив він.

Будь-який житель Англії і Шотландії може замовити безкоштовні тести, які дадуть результати через 30 хвилин, навіть якщо у них немає симптомів. В Уельсі і Північній Ірландії вони доступні для певних людей, наприклад для тих, хто не може працювати з дому.

Водночас у двох регіонах Шотландії — Глазго і Морей — пом'якшені правила не діятимуть після різкого зростання числа випадків. Північна Ірландія перегляне правила ізоляції 20 травня в надії, що деякі з них можна буде скасувати 24 травня.

Chas News повідомляв, що Іспанія відкриє кордони для туристів після 20 травня. 

Білорусь робить платним виїзд в Україну, Польщу та Литву