Великобританія терміново запровадила жорсткий карантин через новий штам коронавірусу
Getty Images

Великобританія терміново посилила карантинні заходи через виявлення нового штаму коронавірусу. Він може бути на 70% більш заразним, ніж вже відомі.

Про впровадження локдауна у суботу, 19 грудня, повідомив, прем'єр-міністр Борис Джонсон. У Лондоні, а також на сході та південному сході Англії рівень карантину підняли до найвищого — четвертого, повідомляє Bloomberg.

Зачиняються розважальні заклади, перукарні та магазини, які не торгують товарами першої необхідності. Жителі Лондона повідомляють, що містом ширились чутки, що можуть закрити метро.

Мешканцям регіонів, у яких запровадили локдаун, заборонено ходити один до одного в гості. Не дозволено виїздити за межі свого регіону. На питання, що робити тим, хто запланував поїздки на зимові канікули, Борис Джонсон відповів коротко: «Розпаковуватись».

Раніше на Різдво у Британії планували послабити локдаун, зокрема, зробити м'якішими правила зустрічі людей.

Жорсткий локдаун спричинений виявленням нового штаму коронавірусу. Про це після наради уряду повідомив Джонсон. За його словами, новий варіант коронавірусу може бути на 70% більш заразним, ніж відомі до цього часу.  Хоча поки що немає жодних підтверджень, що цей штам викликає більш важкий перебіг хвороби чи є більш небезпечним для життя.

«Беручи до уваги перші свідчення щодо нового варіанту вірусу, який представляє потенційний ризик, з дуже важким серцем, я повинен сказати вам, що ми не можемо продовжувати планувати Різдво як раніше. Коли вірус змінює метод атаки, ми повинні змінити метод захисту», — заявив Борис Джонсон.

За останню добу у Великобританії підтвердили більше 27 нових випадків захворювання на коронавірус.

У Великобританії першими вакцинували 90-літню жінку та тезку Шекспіра