Генпрокурор Венедіктова «оголосила війну» підробним сертифікатам про вакцинацію
УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова особисто контролюватиме справи, порушені за фактом підробки COVID-сертифікатів та тестів на коронавірус.

«Попереджаю, від мене пощади не чекайте. Я довела цю позицію всім без винятку прокурорам — такі провадження ми з вами беремо на особистий контроль і методично доводимо до вироків. Ніяких розкачувань і роздумів — відповідаємо «взаємністю», так би мовити», — написала Венедіктова у своєму Facebook.

За словам генпрокурора, «фейкові сертифікати — гра в рулетку з повним барабаном», і за це повинні нести відповідальність як продавці «липи», так і покупці.

Як зазначила Венедіктова, всього в 2021 році на підставі зібраних доказів про підробку результатів тестів і документів про вакцинацію 104 особам вже повідомлено про підозру, до суду направлено 88 обвинувальних актів.

Поширення підроблених COVID-сертифікатів загрожує підірвати боротьбу України з коронавірусом — NYT

Вона також нагадала, що напередодні через використання підробленого міжнародного COVID-сертифіката проти екснардепки Надії Савченко та її сестри розпочато кримінальне провадження. За її словами, сестри Савченко від дачі показань відмовилися на підставі ст.63 Конституції України.

«Важливо: стимулювання вакцинації — не посягання на права людини, а турбота про здоров’я і безпеку нації. Моя докторська дисертація стосувалася захисту охоронюваних законом інтересів у цивільному праві і я дуже глибоко вивчила цю категорію. Публічний інтерес завжди вищий за приватний. У ситуації, коли без перебільшення вся планета під загрозою і мова йде про національний імунітет — і поготів», — підкреслила Венедіктова.

Мальта заборонила в’їзд туристам з України — навіть повністю вакцинованим проти COVID-19