Венедіктова підписала підозру в держзраді Медведчуку та Козаку
УНІАН

Генпрокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Про це повідомляють видання «Українська правда», а також Венедіктова у Facebook.

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту  М і К… За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим «парламентарям» про підозру», — написала вона.

У ЗМІ виклали запис ймовірної розмови Медведчука з ватажком «ДНР»

Генпрокурор вважає, що «слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних».

 

Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам...

Posted by Irina Venediktova on Tuesday, May 11, 2021

Спврозмовник «УП» підвердив, що це Віктор Медведчук і Тарас Козак. Венедіктова пише, що їх підозрюють в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

За результатами обшуків, місцезнаходження Медведчука не встановлено. Саме тому СБУ «вживає відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», пише Венедіктова.

До Віктора Медведчука додому прийшли з обшуками