Венедіктова подала до суду на ведучу Соколову і гостя її програми «Соромно»
Getty Images

Українська телеведуча Яніна Соколова заявила, що генпрокурор Ірина Венедіктова подала на неї до суду.

Про це журналістка розповіла у Facebook.

Соколова зазначила, що справа стосується інтерв‘ю «таємного агента НАБУ» Євгена Шевченка для програми «Соромно». У цьому інтерв’ю йдеться про $6 млн хабара за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського.

В інтерв’ю Шевченко сказав, що Венедіктова намагається відповідну справу «загасити», оскільки у Злочевського є величезні гроші і він «має за що купувати наших посадовців».   

 

⚡️Irina Venediktova подала на мене до суду. Справа стосується ось цього інтерв‘ю Євген Шевченко для Соромно....

Posted by Yanina Sokolova on Wednesday, March 3, 2021

Шевченко каже, що гепрокурор навіть взяла хабар від Злочевського, аби закрити справу.

«Пані Ирина Венедиктова, я розумію, що у Печерському суді немає жодних надій на справедливий вирок і мене там засудять, але сподіваюсь, дадуть не 7 років тюрми, як отримав Сергій Стерненко?», — написав він у Facebook.

 

Пані Ирина Венедиктова, я розумію, що у Печерському суді немає жодних надій на справедливий вирок і мене там засудять,...

Posted by Євген Шевченко on Wednesday, March 3, 2021

Телеведуча оприлюднила відомості про справу. Вона є співвідповідачем разом з Шевченком та «ТОВ «ТРК "Інтеррадіо». Ірина Венедіктова зазначена позивачем.

«Мені дивно бачити позов пані генпрокурорки проти мене як проти журналіста. Не знаю, чому я фігурую як «відповідач». Інтерв’ю — це спілкування журналіста з гостем. Моя справа питати. Відповідає в інтерв’ю гість», — написала Соколова в соцмережі.

Напередодні Венедіктова заявила, що немає підстав поновлювати розслідування щодо Хантера Байдена.

Венедіктова заявила, що немає підстав поновлювати розслідування щодо Хантера Байдена